Nové iPhony majú pravdepodobne problém s výdržou batérie

Server Trustedreviews priniesol informáciu, že iPhone 6 a iPhone 6S Plus obsahujú dva rôzne procesory. Jeden z nich je TSMC čip postavený na 16nm štandarde, zatiaľ čo druhý je  čip od Samsung postavený na štandarde 14nm. Aj keď je čip od Samsungu o niečo menší, výkon majú do značnej miery rovnaký. Ovplyvňujú však životnosť batérie, a to celkom zásadne. Podľa správ v celej rade fór vrátane Redditu či MacRumours, dokáže TSMC čip vyžmýkať z nových iPhonov až o dve hodiny viac života než čip od Samsungu. Tieto tvrdenia sú podporené testovacím nástrojom Geekbench Test 3 a nemusia skutočne odrážať faktický výkon pri bežnom používaní, no je to pravdepodobné.

Podľa aktuálnych odhadov je pomer oboch typov zhruba pol na pol. Či za to môžu problémy pri zásobovaní, alebo úmyselné snahy spoločnosti Apple diverzifikovať dodávateľský reťazec, je nejasné. Na vyjadrenie Applu sa čaká, tak isto, ako na prípadné riešenie tohto problému.

 

Pokiaľ chcete skontrolovať, odkiaľ má váš nový šestkový iPhone procesor, môžete si zdarma stiahnuť aplikáciu Lirium Device Info Lite a pozrieť sa na modelové číslo v dolnej časti stránky. Ak je to N71mAP alebo N66mAP, máte TSMC čip. Ak je to N66AP alebo N71AP, máte Samsung čip.

Zdroj: TrustedReviews

Fotogaléria

Zdieľať článok

Podobné články

Diskusia