Ako nájsť dôveryhodné webstránky pri hľadaní práce

 Pri hľadaní si práce a surfovaní internetom narazíme na rôzne stránky či už dôveryhodné alebo nie.

  No ako rozpoznať dôveryhodnosť stránky ponúkajúcej prácu? Chce nám daná stránka naozaj pomôcť, alebo hľadá len zisk z klikov na reklamy? Niekedy sa na to stačí pozrieť zdravým sedliackym rozumom. Veľa nám napovie vzhľad stránky, jej prehľadnosť, množstvo ponúk, ktoré má stránka k dispozícii. Alebo aj nespočetné blikajúce reklamy, ktoré nám nedajú nič iné, iba odvádzajú pozornosť od nášho cieľa - nájsť si pre nás vhodnú ponuku.

 

 

Jedným z najlepších spôsobov, ako si preveriť pravosť ponúk stránky ponúkajúcej prácu, je funkcia filtrovania: výber lokality, mesta, oblasti práce, prehľad množstva ponúk uverejnených na stránke. Už to nám veľa napovie, a to v pozitívnom zmysle, ak  stránka má vôbec možnosť filtrovania. Počet možností filtrovania ďalej definuje kvalitu prevedenia stránky a kvalitu databázy ponúk práce.

 

Ďalej je dobré si letmo prejsť firmy, ktoré prácu ponúkajú a zbežne si ich „preveriť“ na internete (Existuje vôbec takáto firma? Je v registri neplatičov odvodov alebo nie je?).

 

Do väčšiny stránok, ktoré ponúkajú prácu alebo možnosti nájsť si zamestnanca, a hlavne tých dôveryhodných, je možné sa zaregistrovať. Samozrejme bezplatne, čo je veľkou výhodou. Prečo?

Pretože pre človeka hľadajúceho prácu ako svoj zdroj obživy, postavenia a budovania si kariéry, je to veľkým odbremenením nakoľko jeho „vyvolené“ ponuky sú preposielané na email uvedený pri registrácii. Človek nie je nútený denne stráviť množstvo času prehľadávaním aktuálnych či menej aktuálnych ponúk mnohých stránok.

Namiesto toho, má možnosť čas využiť oveľa efektívnejšie - prácou na doma, doplnením si kvalifikácie, doplnkovým študovaním napríklad jazykov, ktoré mu môžu zaručiť väčší rozsah a možnosť nájsť si pre neho vytúženú prácu.

Je ale šťastím ak sa nám práca stane zároveň aj koníčkom no zároveň je aj v našich možnostiach nevzdávať sa a snažiť sa k tomu priblížiť alebo dokonca to aj dosiahnuť. Doba je síce zlá, ťažká, neprajná ale kto naozaj pracovať chce možnosť si nájde vždy.
Príklad pre dôveryhodné stránky: www.pozripracu.sk.

Fotogaléria

Zdieľať článok

Podobné články

Diskusia