Kedy vyhľadať odbornú pomoc?

Veľa krát v živote máme zakorenenú romantickú predstavu človeka - ezermeštera, ktorý všetko zvládne najlepšie.

Od domácich prác, cez stavbu domu až po najzložitejšie marketingové stratégie a riešenia právnych problémov. Pravdou však je, že v dnešnom svete je zručností potrebných k životu omnoho viac ako kedysi a preto dnes už táto romantická predstava je ilúziou. Dnes ešte viac ako kedysi sú cenené informácie. Správne informácie rozhodujú prakticky dnes už o všetkom. Nesprávne informácie vedú k zlým, drahým a nákladným rozhodnutiam s nejasným výsledkom. Na druhej strane príliš veľa informácií vedie k nerozhodnosti. 

 

AKO NÁJSŤ TEN SPRÁVNY IDEÁL?

 

 

Najefektívnejšie 10 - 20 % času na riešenie problému, ktorý nebudete riešiť vo vlastnej réžii venovať vlastnému prieskumu trhu s daným tovarom či službou - dnes stačí pár sekúnd pogooglovať a sami prídete na zaujímavé informácie, príp. zavolajte zopár známym, ktorý riešili podobný problém. 

 

Následne sa spojte(telefonicky, emailom) so spoločnosťou, ktorá sa danej problematike profesionálne venuje. Odporúčam pozrieť si príp. aj konkurenciu. Pri rozhodovaní, ktorú ponuku si vybrať, by nemalo byť jediným kritériom cena. Dôležitými hodnotami pri výbere správnej ponuky sú meno, značka, dôveryhodnosť danej spoločnosti - ak pôsobí spoločnosť nedôveryhodne, môže sa pokojne stať, že služba bude odvedená nekvalitne, neodborne a tým pádom Vás to bude stáť ďaľšie náklady.

 

Na záver snáď len dodám samozrejmú vec - do rozhodovania vždy investujeme také množstvo energie, ktoré je adekvátne k rozhodovaniu v danej veci - nie je efektívne, aby sme nepodstatnú vec riešili zbytočne dlhý čas.

Fotogaléria

Zdieľať článok

Podobné články

Diskusia