Rolls-Royce Wraith

Pán Henry Royce raz povedal svojim dizajnérom, inžinierom a remeselníkom: “Vezmite to najlepšie čo existuje a urobte to ešte lepším. Ak nič také neexistuje, navrhnite to.” Táto filozofia sa dokonale odzrkadľuje v najmladšom a najmodernejšom automobile všetkých čias Rolls-Royce Wraith.

Wraith (z angl. prízrak)  je viac než len auto. Je najodvážnejším počinom exkluzívnej značky a stelesnením dokonalej individuality. Wraith posúva hranice dizajnu, technológií, kvality spracovania a vytvára tak zážitok, ktorému sa nič nevyrovná. Dvojdverová limuzína dáva o sebe vedieť svojou majestátnosťou a fascinujúcimi krivkami.

Medzi hlavné rysy patrí typický pochrómovaný gril, nekonečná kapota a nezvyčajná strešná línia. Táto jedinečná zmes dizajnových prvkov dodáva limuzíne originálny a nezameniteľný charakter.

Wraith obsahuje iba dve veľké dvere s pántmi vzadu. Otvárajú sa preto opačne než na všetkých bežných vozidlách. Ak ste sa už v automobile bezproblémovo usadili bude treba zatlačiť špeciálne tlačidlo. Po jeho zatlačení sa elektronika postará o to, aby sa veľké krídla dverí za vami automaticky a bezpečne uzavreli.

Vitajte na palube automobilu superlatívov a noblesy! Odteraz sú vám po ruke všetky špičkové technológie zabalené do najkvalitnejšej kože, štruktúrovaného dreva a lešteného kovu. K dispozícii je pre vás špeciálna audio sústava s impozantným zvukom, hviezdičky na strope imitujúce hviezdnu oblohu, špičkový multimediálny systém či koberce z ovčej vlny.

Vozidlo poháňa motor V12 so zdvihovým objemom 6,6 litra, ktorému asistujú dve turbodúchadlá. Rovnakú motorizáciu možno nájsť aj v type Ghost, no dvojdverový model je s max. výkonom 465 kW (632 k) a krútiacim momentom 800 Nm. podstatne výkonnejší. Nezameniteľný a burácajúci zvuk 12-valcového motora si však od pasažierov s noblesou zachováva akustický odstup.

Po zatlačení akcelerátora dosiahnete stovku už za 4,6 sekundy! Pri zrýchlení by ste skutočne nepovedali, že hmotnosť auta s dvoma pasažiermi môže byť až 2,5 tony. Asistenčná elektronika si robí v tomto príp. dobrú prácu. Pri prudkom rozjazde z miesta je benevolentná a pneumatiky len tak pískajú, v prípade či i len najmenších problémov s trakciou v zákrutách veľmi výrazne uťahuje opraty motora. Bodaj by nie. Hoci ide o najrýchlejší a najvýkonnejší model tejto značky, stále je to Rolls-Royce.

Fotogaléria

Zdieľať článok

Podobné články

Diskusia