Ako na prácu

V prvom rade by ste si mali uvedomiť, čo chcete skutočne robiť, až potom sa rozhodujte, na ktorý inzerát reagovať.

AKÚ PRÁCU?

 

V prvom rade by ste si mali uvedomiť, čo chcete skutočne robiť, až potom sa rozhodujte, na ktorý inzerát reagovať. Ušetrite tým čas sebe aj zamestnávateľovi - práca, ktorá vás nemotivuje bude pre Vás utprením a utrepním budú aj vaše pracovné výkony. Ak ste však na tom, tak úplne finančne zle, že zoberiete fakt hocičo, tak je to možno dobrý spôsob.

 

Hľadanie zamestnania je obojstranný proces - vy hľadáte dobrý job, zamestnávateľ hľadá zamestnanca, ktorého potrebuje, ak sa vaše a jeho preferencie stretnú, ide o win-win situáciu.

 

AKO REAGOVAŤ NA DREAM JOB?

 

Ak ste našli, čo ste hľadali, aby ste uspeli, tu je niekoľko základných zásad.

 

Reagovať čím skôr - Čím neskôr na inzerát reagujete, tým je väčšia šanca, že situáciu obsadí niekto iný. Nikto nebude čakať na Godota, ktorý nepríde - ideálneho zamestnaca, ktorý zareaguje o týždeň či dva.

 

Vaša prezentácia - Jednou z veľmi mála príležitostí ako zaujať zamestnávateľa sú v podstate tieto veci:

  • mail
  • životopis
  • motivačný list
  • facebook

 

Mail - je to klišé, ale pre istotu to zopakujem, oslovenie, ak viete koho oslovujete, tak zakomponujte aj konkrétne meno, stručný ale výstižný text a podpis

napr.

 

Predmet: Inzerat - pozicia asistentka predaja

 

Dobrý deň pani Pracovníkahľadajúca, 

 

týmto reagujem na pracovnú ponuku na pozíciu asistentka predaja uverejnenú na portáli www.pozripracu.sk. V prílohe mailu zasielam svoj životopis a motivačný list.

 

s pozdravom,

 

 

Alena Prácuhľadajúca

e-mail: pracuhladajuca@gmail.com

tel. č.: 0986 765 345

 

 

Do e-mailu sa nesnažte silou mocou písať Osmijankove príbehy ani Guliverove cesty. Napíšte doňho maximálne pár viet navyše z praktických príčin - ak bude email príliš dlhý, môže si ho zamestnávateľ spliesť so spamom a ingorovať ho. A prosím, nereagujte na pracovnú ponuku z emailu somcaja23@azet.sk a pod.

 

životopis a motivačný list - Stručne foto, nepísať zbytočnosti, zdôrazniť podstatné, bonusom môže byť aj v cudzom jazyku. Tejto téme sme venovali samostatný článok - Ako napísať životopis?

 

facebook - Ak si hľadáte seriózny job a Váš budúci šéf je trochu ostražitejší je jasné, že si Vás preklepne cez google a na facebooku. Stojí za zváženie, či hangover fotografie z posledného žúru sú tou najlepšou vizitkou ako zaujať. A nepomôžu ani extrasentimentálne a samovražedné statusy.

Fotogaléria

Zdieľať článok

Podobné články

Diskusia