Ako si vytvoriť jednoduchý, lacný, ale pekný web

Dnes žijeme v informačnej dobe. Čoraz viac médiom, čiže sprostredkovateľom informácií je internet. Hovorí sa, ak nie ste na internete neexistujete.

 Ja tvrdím, ak nie ste na prvej strane google, tak neexistuje. 

 

Iste nepopieram, že úspešný biznis a dá riadiť aj bez internetu, vždy záleží na konkrétnom druhu biznisu. Ak napr. Váš biznis spočíva hľavne na osobnom kontakte, odporúčaní druhých ľudí, tak web bude pre Vás menšia priorita ako keď ste lokálny poskytovateľ remeselných služieb. V prvom rade internetový marketing je relatívne lacnou možnosťou oproti iným druhom marketingu(inzeráty, plagáty, billboardy, vysielanie v lokálnom rádiu a pod.)

 

Vytvoriť nenáročnú, avšak celkom dobre vyzerajúcu internetovú stránku v dnešnej dobe už nie je taký problém ako v minulosti. V minulosti, ak ste chceli tvoriť weby, nevyhli ste sa “vŕtaniu” sa v zdrojových kódoch stránky a pod. Dnes už existujú mnohé alternatívy ako sú napr. veľmi obľúbený a používaný Wordpress, v ktorom si môžete doslova vyskladať stránku podľa vašich predstáv. Niektorí poskytovatelia webpriestoru ako sú napr. Websupport poskytujú možnosť si nainštalovať Wordpress jediným ťuknutím - tento úkon zvládne hociktorý priemerný používateľ internetu. Navyše existuje silná wordpress komunita na Slovensku, čiže 90 % wordpressu tvorí slovenčina, tj. Vášmu prvému webu v ceste nestojí ani jazyková bariéra. Výhodou podobného systému je, že existujú milióny rôznych modulov a tém, ktoré Vám umožňujú prispôsobiť podľa Vašich predstáv. Navyše tieto stránky sú vhodné aj na SEO optimalizáciu. Pod wordpressom beží vo svete niekoľko významných webov ako je napr. Wall Street Journal či Ford. 

Fotogaléria

Zdieľať článok

Podobné články

Diskusia